Μια μοναδική εμπειρία, που δεν πρέπει να χάσετε, είναι η ημερήσια εκδρομή με καραβάκι. Επιλέγουμε το πλοιάριο από το λιμάνι της Σκιάθου και ταξιδεύουμε με πρώτο προορισμό τη Σκόπελο. Σαλπάρουμε στα κρυστάλλινα γαλανά νερά και θαυμάζουμε το καταπράσινο τοπίο.

Κολυμπάμε στην Καστάνι , μια υπέροχη παραλία με πεντακάθαρα νερά και καταπληκτικό βυθό. Το τοπίο θυμίζει σκηνές από τη γνωστή ταινία «Mamma Mia». Ανοίγουμε πανιά και βάζουμε πλώρη για Στάφυλο, που είναι μια γραφική καταπράσινη παραλία με κρυστάλλινα και ήρεμα τα νερά, καθώς ο κόλπος της είναι αρκετά κλειστός .

Στη συνέχεια, αγκυροβολούμε στη Μηλιά και στον Πάνορμο, που είναι από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες της Σκοπέλου, με τα πεύκα να αγγίζουν τις ακτές και τα βράχια να δίνουν μια άγρια ομορφιά.

Έπειτα, κάνουμε μια στάση στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, για να δούμε το χρυσοκόκκινο φως του ηλιοβασιλέματος και να βγάλουμε τις καλύτερες φωτογραφίες.

Και λίγο πριν αναχωρήσουμε για Αλόννησο, το ξενοδοχείο Skiathos Hotels Mystery προτείνει μια ρομαντική βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια της Σκοπέλου. Μπορούμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο, να απολαύσουμε τοπικά εδέσματα ή να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα. Αποχαιρετώντας το γαλαζοπράσινο όνειρο, κατευθυνόμαστε για Αλόννησο.

Η φυσική ομορφιά της Αλοννήσου δημιουργεί το απόλυτο σκηνικό για πραγματικές ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές. Δεν γίνεται όμως να είσαι στην Αλόννησο και να μην επισκεφτείς το θαλάσσιο πάρκο. Είναι μοναδικό και αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία!

Επιλέξαμε λοιπόν το πλοιάριο για τη γνωριμία μας με το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου. Είναι καταφύγιο σπάνιων πτηνών και κυρίως της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus, ένα από τα σπάνια και πλέον απειλούμενα θηλαστικά της Μεσογείου. Αν είστε τυχεροί, θα συναντήσετε κάποια μοναχική φώκια ή μια παρέα παιχνιδιάρικων δελφινιών και τότε η εμπειρία σας θα απογειωθεί!

Κολυμπήσαμε στη Μπλε Σπηλιά , στον Άγιο Πέτρο και στο ναυάγιο της Περιστέρας, σε φανταστικά καταγάλανα νερά, μακριά από τον πολύ κόσμο. Η καλύτερη στιγμή βέβαια, ήταν η ξενάγηση στην Κυρά Παναγιά από τον μοναχό. Η ανεπανάληπτη θέα του μοναστηριού σε αποζημιώνει για την πεζοπορία.

Πριν φύγουμε από το νησί, περάσαμε από τη χώρα, περπατήσαμε στα πλακόστρωτα σοκάκια της και θαυμάσαμε την πέτρινη αρχιτεκτονική της και τις ολάνθιστες αυλές. Η μικρή, γαλαζοπράσινη ,πανέμορφη Αλόννησος μας έκλεψε την καρδιά!